47NEWS >  ニュース >  動画ニュース >  雪で熟成、酒まろやかに 北海道・美瑛で掘り出し

雪で熟成、酒まろやかに

Japanese sake matured in snow

北海道・美瑛で掘り出し

雪解けが進む北海道美瑛町で31日、旭川市の高砂酒造が、雪の中に入れたタンクで約100日間熟成させた新酒を掘り出した。搾りたての原酒を低温で長期間熟成することで、香りがよく、まろやかな味に仕上がるという。

A brewer in Asahikawa on Japan's northernmost main island of Hokkaido digs out Japanese sake from the snowpack on March 31, 2017, after maturing the alcoholic beverage at a low temperature for around 100 days. It is said the brew process makes sake mellow. The beverage will hit the shelves from late April.>>TO ORDER

2017年03月31日

人気の動画

共同通信

参加新聞社